Strømmen er med hvirvler på vej ind i Golf de Morbihan

L.Herbaudiere på øen ile de Noirmoutier den 21. juli 2018

Fra Crouesty og her til (se ovenover)

Crouesty ligger lige ved indsejlinget til Golf de Morboihan, Golfen er en kænpe stor indsø med en smal indsejling, hele området ligner Limfjorden, sejlrenderne bugter sig mellem utallige øer og fastlandet, der er meget smukt, havde det ikke lige for strømmen, for tidevand det er der også her og det skal afpasses med hvor du skal hen. Jeg har læst i en pilot at hvis du ankrer i strømmen vil galvaniseringen blive revet af kæden og det er lidt rigtigt, ikke noget med selvstyrer her du skal være over båden, men straks er du ude af strømmen og alt er roligt. 

Vi er på vej til Vannes, helt inderst i Mordihan havet, men er kommet lidt for tidligt af sted, eller også fordi vi i perioder sejlede 11 kn, så vi tager en bøje for vi kan kun komme ind til Vannes 2 timer før og efter høj vande.

Vannes er en smuk by, også her er et lille tog der tager os med rundt i byen især godt da vi også her får fortalt om byen og bygningerne på dansk gennem hørebøffer. Og så er der bilen, den står i Brest, på en almindelig P-plads vi havde ellers håbet den kunne stå inde på pladsen hvor båden havde stået (det gjorde Oles sidste år) men den gik ikke længere, så vi har besluttet at tage den med os i etaper og der er nu. Bus til Brest, gennemgående hurtigbus og oven i købet billigt så det gik fint og nu står bilen altså her i Vannes så må vi se.

 • Der er virkelig pænt.

 • På vej til Vannes

 • Det sidste stykke ind til byen.

 • Flot have

 • Fra marked i Vannes, de sælger alt.

 • Og alle mulige slags skaldyr

 • Der er meget gammelt, men velholdt

 • Qui-bus 9,-€ Vannes - Brest

Nyt flag på Valdem,arsdag

Den 14. juni sejlede vi fra Vannes med tidevandet ud. Turen ud var også flot og hurtig der er kun et men ved Morbihan Golfen, det er alle bådene der er så mange både ved bøjer at det næsten er utroligt det skæmmer noget. Vi overnattede ved en flydebro som ikke er landfast, der er ikke vand nok inde ved land, men en taxabåd sørgede for transporten. Den 15 juni er jo en stor dag, vi skal have nyt flag og standere, alt fordi Irene har fødselsdag, senere skulle vi mødes med Skærsilden, Christine og Erik som vi mødte sidste år, de var netop kommet ombord på deres båd som lå i Aury så vi måtte jo se om vi kunne få det til at passe, der er både lavt vand og en lav bro så det skal passe sammen, når vandet er nede kan vi sejle under broen, men går på grund og når vi kan sejle er der ikke højt nok under broen, men der er lige et vindue på 1 time så det gik. Og vi havde en hyggelig aften med Christina og Erik.

 

 • Aury er som en lille Vannes, gammel, flot og velholdt,

 • Fødselsdagsmiddag

 • Det går hurtigt sommetider.

Kapsejlads på turen til La Palais, så er det med at komme væk, de kommer hurtigt.

Efter Aury havde vi et kort ophold i Crouesty for at få handlet, næste stop er  Øen Belle Ile og havnen La Palais, også her kan du kun komme ind i det allerhelligste (og stille) omkring højvande, vi tog en bøje udenfor havnen og ventede på at vandet skulle stige.

I de sidste dage har vejret ellers skiftet noget nu er det endelig varmt med sol, indtil nu har det været lidt skiftende med meget lidt vind så vi har sejlet 90 % for motor, nu i dag hvor jeg skriver er det stadig fint solskinsvejr, men nu blæser det, rigeligt.

Inde i inderhavnen fik vi en fin langskibsplads hvor vi ville blive et par dage, næste morgen, jeg går lange ture om morgenen, kom en coaster ind i havnen og ikke nok med det den kom ind i inderhavnen, bakkende og med masser af skruevand og meget uro, der var ikke engang plads til fendere da den skulle gennem porten, dage efter lavede de endda plads til 2 coastere, de kommer ind skrabende hen over bunden losser og laster (affald) og så ud igen på samme højvande, men de har jo nok prøvet det mange gange.

Det er nogle korte ture vi tager 8 - 10 mil fra La Palais til Porniz til det der næsten ikke er til at skrive og helt umuligt at udtale, men her hvor vi er nu, i morgen går turen til øen Ile de Yeu og der hedder havnen Joinville, det er dog til at sige og skrive. 

 • Belle Ile, med kæmpe borg.

 • Inderhavnen

 • Der er ikke meget plads

 • Vi besøgte borgen,

 • for det historiske,

 • og udsigten.