Fin dækkeserviet som samtidig er det søkort vi sejler efter.

Benodet den, 29. maj 2018

Det er desværre blevet 2018 før jeg får lavet 2017 færdig, men jeg skal jo også have det til mig selv ellers glemmer jeg det måske.

Og nu er vi her så igen, Benodet her jo så pænt og hyggeligt, og det regner så det er skrive dag.

 Den, 4. august 2017 afgang fra Douarnenez til Audierne ca. 30 mil. her i vinter har jeg læst en nekrolog om Prins Henrik på KDY's hjemmeside der er Douarnenez nævnt som et sted hvor Prins Henrik kom hvert år for at sejle om kap i drager, det er så årsagen til at der er så mange drager i den ellers lille by hvilket vi undrede os over.

Audierne er en lille kedelig fiskerby overset på 15 min og på grund af et eller andet træf måtte vi blive uden for havnen, hvilket er udemærket for der er en godt beskyttet bugt med mange bøjer og god plads til ankring her lå vi i to dage.

 

  • Audierne, beskyttet ankerbugt.

  • Benodet

  • Også Benodet

Fra floden Odet

Fra Audierne ca. 30 mil til Benodet, en lille hyggelig havn, det er i virkeligheden ikke Benodet vi ligger i men Sainte-Marine, Benodet er på dan anden side af floden, der er en lille færge over hvis man skal lave størrer indkøb i Casino.

Vi tog lige en enkelt nat og sejlede så op af floden Odet, alle byer ligger ved en flod eller også er det omvendt. Denne flod er anderledes broen er så høj at man kan sejle under, der er flotte huse, borge og slotte og så bare natur, efter ca. 8 mil udvider floden sig og vandet bliver lavt så her stoppede vi og ankrede for natten, det blev dog mere end spændende for da vandet faldt (ca 5 m) sejlede båden frem og tilbage ret voldsomt, det var ikke stabilt, vi flyttede til en bøje tæt under land lige uden for den værste strøm og der fik vi nogenlunde nattero.

Herfra begynder turen tilbage til Brest, vi har bestilt optagning den 23. august så for at være helt sikre !!

Det første stræk blev kort til Lesconil, en lille fiskerby uden noget særligt, men de var dog ved at opstille en scene og andet på torvet, der blev måske noget at se og høre. Vi fik et par gode pladser på en resturant og alle slags folk myldrede frem, fiskere, bønder og koner, børn og hunde, unge og gamle, det måtte blive godt. Der ankom et fint orkester og efter nogle skrækkelige prøver startede koncerten endnu skrækkeligere der blev spillet fucions jazz, det så ikke ud til at de lokale hørte det de bare spiste, drak og snakkede, men vi gik.

Så blev det Audierne igen, denne gang ved en bøje. Hertil var også kommet en anden dansk båd, Touche vi har tidligere haft lidt kontakt på FB og vinket et par gange, vi fik båddrengen til at hente besætningen til kl. 1700 og vi havde en hyggelig aften sammen.

  • Touche

  • Ras de Sein

Se billedet af Ras de Sein det er det værste sted på den Franske Atlantkyst, men vi ramte perfekt ved slack, nu må jeg have lært det.

Så blev det Cameret igen, der er nu så dejligt, også selv om der var opvisning af redningstjenesten og helikoptere, vi lå udenfor ved en bøje, så en tur op af floden Aulne, her er der ingen by så det Franske søværn har valgt at bruge floden til opankring af udtjente orlogsskibe FY FY. Det blev en fin nat for anker.

Vejret her er lige så blandet som hjemme, i nat var det helt fantastisk, nu hvor vi sejler mod Brest er der overskyet og blæser en del, hvis der er en forskel så er det at ud på eftermiddagen frisker vinden noget for igen at aftage til aften, det må være derfor at vi ser mange Franske sejlbåde med rebede sejl, så er de jo forberedt.

Vi kom til Brest le Chateau havnen, den i centrum, vi skulle jo se den borg som ser så mægtig ud udefra vandet, og ja vi så den.

I havnen lå der sørme to danske både, det er jo ikke mange vi ser hjemmefra, men her var Verner fra Skive, han var dog hjemme i DK og så Skærsilden fra Tåsinge de var der heldigvis så vi kunne få lidt snak.

For at få de sidste par dage til at gå sejlede vi tilbage til Cameret su Meer, for der er jo hyggeligt, og igen mødte vi Skærsilden for mere snak. Denne gang ver der havnefest med et mægtigt optog som efterhånden blev noget slingrende på vejen hen af "Ramblaen" den endte alle i havnen med deres forskellige køretøjer, men sjovt det havde de.