Her er så hele besætningen fra Morning Sky

Den 22. april sejlede vi fra Cameret su Meer sammen med Morning Sky mod L'Abre Wrac en tur på ca 35 mil og strømmen passede, men ikke vinden der ingen i hvert fald ikke nok til sejl, vejret var lidt snusket så vi skulle have søtøj på, det er vist første gang i 2 år så pyt. En enkelt overnatning og så videre til Roscoff en fin og lækker havn, hvis en havn da kan være lækker, men der er gode forhold, det er der der er en elevator fra terræn og ned til flydebroerne !!!!!  Grunden til at det kun blev en enkelt overnatning i L'Abre  Wrac var vejret og at byen eller snare stedet ikke er noget særligt imod Roscoff for der skulle vi nok være nogle dage.

Det blev et dejligt ophold i Roscoff den yngste del af besætningen på Morning Sky, Maja på 12 og tvillingerne Ida og Alfred på 9 fik reserve bedsteforældre og vi fik 3 ekstra børnebørn, vi blev inviteret på middag og jeg havde fødselsdag og der kom gæster med kage og gaver og der blev sunget på behørig vis og med lidt ekstra.

Børnene går jo lidt i skole og de trængte til nye lærere og jeg fik tjansen en dag det blev historie omkring år 1800 nemlig dengang Napoleon havde sin storhedstid og så lidt fra Danmark på samme tid.

 

 • Gaver

 • og kage

 • Fra unervisning om Napoleon

Roscoff er en stor moderne havn, dog med tværgående strøm der kan være ret kraftig så det er med at være på !

Efter at have besøgt Roscoff på kryds of tværs, igen,  sejlede vi mod Lazaridiux, vejret var blevet passende ikke for meget vind fra den forkerte retning så som ofte tidligere: motor, men strømme har vi fået styr på især nu hvor vi er to der læser på det (Morning Sky) så på halvvejen  foreslog vi at rykke hele vejen til Jersey, vi ville være der ved 2200 tiden og kunne dog ikke komme ind i havnen men måtte ligge ved en ventebro til kl ca. 0630. Fin havn, fin by, alt i alt fint.

Det men at beregne strømmer er blevet meget lettere, det stå alt sammen på tabletten hvis man har Navoinics, dog er der noget med klokken for strøm og højvande bruger ikke den samme tidssone, prøv selv at se efter det er noget rod. Nå men her i Engelsk farvand passer alt så det gør det hele lettere.

Vi betaler lige omkring € 30,- pr overnatning altså ca. kr. 225,- og det er alt incl. plads, vand, el og bad, sommtider også en til at vise på plads og hjælpe, især i højsesonen, lige her på Jersey og Guernesey er dieselen så billig at vi må sejle lidt rundt for at få plads til lidt mere, det koster £ 0,71 ca. kr 6,25

Vi er jo i England bilerne kører i den forkerte side og det uden chauffør og rat utroligt at de kan finde ud af det med rundkørslerne en fordel er der dog, fodgængere har altid ret og alligevel var jeg nært blevet kørt og det endda i et forgængerfeldt, heldigvis var det en af de moderne biler der selv bremser når der nu ingen chauffør var.

Der skulle være en stor flydende bådudstilling inde i havnen så vi blev forvist til en anden plads og så kunne vi jo også ligeså godt sejle til Guernesy, en lille kort tur på 25 mil og så medstrøm, men modvind og igen områder med meget ubehagelig strømsø, dog kun i kort tid.

På Guernesey var der igen lidt ventetid inden vi kunne komme ind i havnen så igen et par timer ved ventebro inden vi kom ind, Morning Sky blev udenfor og fik en gevaldig vippetur om natten med de skrækkeligste følger for et af besætningsmedlemmerne

 • Indsejlingen til Jersey

 • Ligner meget den til Guernesey

 • Her er ser det mere normalt ud, inde fra havnen ved næsten højvande

 • Afgang fra Guernesey

 • Se strømmen omkring fyret

 • Og nu går det godt

I øvrigt var Guernesey som sidste år, så der kan du bare læse. Næste passende stop skulle være Cherbourg eller Cheesburger som en vi mødte kalte den, jeg kan heller aldrig huske hvad den hedder, men efter det møde glemmer jeg det ikke mere.

Vi skulle der til fordi der er en meget stor statue af Napoleon og den skulle børnene jo se når vi nu havde talt om Napoleon og så er jeg jo på jagt efter nye batterier, på Jersey havde de nogen men ikke 4 og et andet sted turde jeg ikke købe Kinisiske og her i Cherbourg kunne jeg huske at der var 3 bådforretninger, men ingen havde det jeg ville have. Jeg er blevet anbefalet at købe dual batterier, når jeg nu ikke har råd til GEL eller AGM og slet ikke LFP, så vi humper videre vi har nu kun 2 batterier tilbage og de kan næsten ikke holde på strømmen.

Efter en enkelt overnatning i Cherbourg gik det mod St. Wast La Houghe igen drønede vi afsted for motor og medstrøm, St. Wast er den fineste lille Franske fiskerby i Normandiet og i den uge var der forskellige underholdning og salg af alskens ting, OK når vi nu skulle være der nogle dage, igen er det vejret der bestemmer. Om bord på Morning Sky har de haft et par meget dårlige sejlture så det skal være godt vejr når de sejler og da vi også har god tid følges vi ad. Heller ingen batterier her.

 • Meget er

 • Stort her i Cherbourg

 • Vaskedag men hun var for nærig med tørretumbleren

Afgang St Wast

Turen fra St Wast til Le Havre blev en dræber, næsten ingen medstrøm og så selvfølgelig næsten heller ikke modstrøm men naturligvis modvind og regn i stride strømme og så 55 mil 11 timer og mørkt da vi kom ind, vi var så kolde at jeg var nødt til at starte Refleks ovnen det hjalp. Alligevel sover vi stadig med tæpper oven på dynen, det et stadig kolt om natten, de sidste par dage er dagstemperaturen dog blevet til shorts og solen skinner.

 • Vi har ikke mødt mange mærkelige skibe i år, her er dog et fra Island, der kan ikke være mange træer tilbage på sland efter dette skig.

 • Flot kunst, det er containere

 • Kage igen

Sejlvask i perfekt vejr, de kommer dog ikke af før der bliver plads på dækket

Endelig lykkedes det her er en der har de rigtige batterier, dog kun 2 men er kommer 2 mere i morgen, i morgen er den, 15 maj, så er vi klar til Seinen og den videre tur gennem Frankrig, vi er så smådt begyndt at forberede os, vi har vasket sejl, måske skal de pakkes ned indtil næste forår, taget lidt snore af og sån. Batterikassen er også blevet ombygget til de nye batterier så måske kommer vi videre på torsdag til Honfleur og derfra til Rouen hvor vi skal have masten af og nok på dækket.

I dag har vi været på en lille udflugt med Ida og Alfred, med letbanen gennem byen og set på Hotel De Ville, spist en lille is.

 • Hotel de Ville

 • Og AIDA sejlede forbi