Udsejling fra Joinville

Pauilliac den 4. juli 2018

Joinville er byen på ile D'Yeu øen er med 3.000 indbyggere til daglig og 30.000 om sommeren og sommergæsterne bor vel at mærke i by-og sommerhuse så nogle steder er der trængsel og huse er blevet dyre, men det er godt for de faste beboere. Mange lever af bygningsarbejde og det tager de sig godt betalt for, alt dette og meget mere fik vi fortalt (læst på engelsk) på en togtur på 2 timer med www.petittrain-iledye.fr I øvrigt giver hurtigfærgen børn og unge mulighed for skole uddannelse på fastlandet så det er ikke en uddøende ø. Havner er som de fleste i dette område rimelig i pris, €21.- og det er gode havne, flydebroer og y-bomme, en ung mand/pige til at vise på plads og skubbe lidt med ribben hvis det kniber, der er el og vand, bad og renovation så € 21,- er ok.

En længere tur venter os ca 25 mil til Les Sables d'Orlonne, byen der er kendt for store kapsejladser rundt om jorden og alt muligt, et par dage efter vi var der skulle 2018 Golden Globe Race starte, sailing like 1968, ca. 30.000 mil på 250 dage, vi besøgte naturligvis den hektiske Golden Globe havn og landsby for at se på både, var der en Bianca 107, en Kaskelot måske en Hansa eller en Fauerby men nej heller ingen Bavaria eller Doufor, men var der en OE32 ja selvfølgelig en sej gammel nordmand skulle med og vi fik en god lang snak og han fik mange gode råd 🙂 

Byhavnen vi lå i var udemærket og med gartis vask, noger der ellers godt kan koste € 10,- for vask og tørring så det var bare med at komme i gang, men den kørte i døgndift så Irene fik vasket en maskine før den gik i stykker, surt, så gik vi til stranden i stedet herligt sted selv Irene badede, og når vi nu havde sparet lidt vasken kunne vi gå ud for at spise, den bedste pizza efter Filinis.

 • OlleAnna gøres klar til 30.000 mil

 • Der var også andre både, men de var vist til pynt.

 • Fantastisk, Irene bader og vandet er godt.

 • Ny motor til jollen.

 • Så forlader vi Les Sables D'Orlonne.

Indsejling til Saint Martin, Ile D'Re

Den næste havn bliver igen på en Ø, der er mange af dem i dette område, Ile D'Re og byen hedde Saint Martin, lille havn med port så her kun ind med højvande (jeg har efterhånden fået det lært) i denne lille havn havde en noget velhavende mand sin båd og han skulle have en ny og en helt ny model Vaquiz 42 ds det gav en del postyr i den lille havn, men flot det er den helt sort og alt der ikke er sort er teak, riggeren der gik og ordnede masten rystede på hovedet, spild af en god kulfiber mast og ditto Park Aveny bom.

I byen er en butik der kun handler med TinTin ting, den eneste i verden står der på døren, det må vist lige være et sted for nørder, der kendte rakat ca. 1 m høj kostede € 990,- sådan.

Som man kan se på de efterfølgende billeder er det godt der er port ind til lystbådehavnen.

 • Helt tæt er der ikke

 • Ingen fisketur i dag

 • Kaptajn Haddoc var der også.

Så bliver det i hurtig rækkefølge, La Rochelle, nu har i kang tid sejlet efter en bog med La Rochelles to tårne uden på så der skulle vi ind, skrækkelig støj om aftenen helgigvis begyndter det at regne kl 2400 så blev der ro.

På vej til Ile D'Oleron sejlede vi en lille omvej, bare for at få nogle mil på loggen vi har sejlet 450 mil ind til nu og så også for at sejle rundt om Fort Boyard, det fra Fangerne på Fortet, når vi nu var der og det sammen med helikoptere, vandscootere, udflugtsbåde og almindelige både og vi måtte ikke gå op på fortet.

Ile D'Oleron, Saint Denis lille hyggeligt sted hvor jeg fik lavet et par småting.

Royan ved indsejlingen til Bordeaux og videre med stigene vand ind på floden Garonne til Pouillac, i morgen skal vi til Bordeaux og fredag har vi 10 timer med bus for at hente bilen i Vannes (møg bil) men så kommer der børnebørn med deres forældre så det går nok.

 • Irene på udsalg i La Rochelle

 • På Ile D'Oleron er man spærret inde, uden port.

 • Nu er det flodsejlads med flydende træer

 • Uvejr og en båd fra Middelhavet i Pouilliac

 • En flaske rødvin som havnefyr, så kan man da se at man er kommet til et af Frankrigs største vindistrikter.