Helgoland til Lemmer

Indsejling til Borkum.

Det var Helgoland så er det tilbage til "fastlandet" igen i hvertfald Norderney, fin lystbådehavn så Borkun møg industrihavn med flere havvindmøllebåde de sejler uden hensyn, nå men vi havde et par gode sejldage hvor tidevand og strøm passede perfekt med vinden. Jeg havde lyst til at sejle indenom fra Norderney til Delfzil, men turde ikke unden en lokal foran, der havde ellers været nogle mil at spare.

Delfzil var vi lige ved at miste det gik jo så godt med masser af strøm indad så vi sejlede forbi, så kan man lære det at holde øje.

Vi har været i Holland for ca. måske for 10 år siden, Jørgen ja ham Alu havde købt en båd i Holland, Dehler 36 og da han skulle være bedstefar lå den bare der så vi kørte ned og sejlede en tur og nu skal vi gense noget af det + en hal masse mere, første havn på kanalerne blev Groningen Motorbådshavn, flinke folk og gode forhold, så til centrum og lidt handel nej forøvrigt meget for der var jo en fin butik med store rabatter og så kunne Irene jo lige så godt købe sine fødselsdagsgaver.

Vi skulle også have lidt mad, Irenes søster og svoger havde meldt deres ankomst til Garnwerd, de er på vej til Frankrig og fik så lige en overnatning.

Turen gennem Groningen skal også have et par ord, vi var i centrum og skulle følges med 4 andre lystbåde (motor/sejl) og i sidste øjeblik en stor lægter, det blev godt nok trangt, men lægteren, der ville sejle bagerst havde fuldt styr på det, 2 timer tog det at sejle gennem byen. Flot tur med mange gamle skibe, bo- og husbåde, der var også nogle skrækkelige mellem.

Så går der et par dage med det, især Dokkum skal nævnes, sød lille by og tænk der kom en mand efter affald helt ud på båden. På denne strækning havde vi også et par nætter ved nogle af de mange småbroer der er lavet med passende mellemrum, der er intet og ved nogle kan man ikke engang komme i land, men natur det er der.

Og nu er vi i Lemmer, første nat lige uden for centrum men de sidste to inde i byen lige i smørhullet, her er pænt og hele tiden noget at se på, der kommer mange både igennemn, nogle så store at man tænker, går det og det gør det. I morgen søndag må vi nok se at komme videre.