NU ER DET SNART SLUT

Aktio Marina, vores vinterhavn

                           Preveza den, 6. september 2021

 

Som overskriften siger nu er det snart slut, vi ligger her i Preveza for at rigge af. Olie og filter er skiftet, begge sejl er taget af (og lagt sammen uden væsentlige skænderrier)

Vi ligger i en rigtig havn/marina, Preveza Marina, der var truet med en del vind, 9 til 14 ms fra Ø hvilket er meget usædvaneligt ikke vindstyrken men retningen og med østlig vind vil vi ikke ligge ved bykajen, der ligger man for eget anker og fortøjning i land, meget udsat.

Så vi reserverede 2 døgn i marinaen, selv om det gjorde ondt eur. 48,- men badeværelserne, næsten ubeskrivelige og ingen støjene restauranter, stille og roligt, cafe, restaurant, butik, og alt i service, flinke folk til at tage imod osv. alt i orden, huskede jeg at skrive at det er eur. 48 pr. døgn  suk.

I øvrigt er de Grækere begyndt at få øjnene op for de sejlende turister, vi har tidligere ved bykajerne betalt mellem 0 og 5  eur pr døgn det er flere steder steget til det dobbelte og det er med kvittiring og det hele de tager sågar kort.

Nå men indtil nu har der også været gode, dårlige og spændende oplevelser.

 

  • Det gamle rådhus i Preveza

  • Der kommer også store skibe til Preveza

  • Det blev også til besøg fra FB bekendte Pia og Carl

DET GODE, DET ONDE OG DET GRUSOMME

Lillian og Peter
"Shore Crew"

Det gode: motoren kører perfekt, vi har masser af strøm alt fungerer, nåh måske lige bortset fra selvstyreren, men vi vidste godt at den var på det sidste.

Vejret er stadig godt, det er blevet lidt køligere altså ca. 30 g om dagen og man kan sove om natten, og vandet ca 25, det huer ikke Irene nu er det for koldt, men i det kommer hun stadig mange gange om dagen.

Vi er mødtes med Lilian og Peter fra Vildrosen, her ombord er de udnævnt til Shore Crew, de sejler lidt foran, er i havn før os, anviser os plads og tager imod fortøjninger, samtidig Skal Lilian sørge for at ingen lægger deres anker over deres og det gør hun fra stævnen så ingen er i tvivl. Peter og jeg sad på en taverne lige ved kajkanten bag Vildrosen og fik en øl mens Lilian var på fordækket, til det kommenterede tjeneren "she is the boss", men dejligt er det at der er sørget for os når vi kommer til et fremmed sted.

Det onde: Havnen Gaios på øen Paxox eller måske er det omvendt, det Græske er ikke helt let, men Lilian og Peter synes vi skulle se et rigtigt turiststed og det er det, der bliver fragtet mange hundrede turister fra de omkringliggende byer til Paxox og de både der fragter dem kender ikke ordet hensyn. lige uden for havnen er der en lille badestrand, helt fint, drukne kunne man i hvertfald ikke så mange mennesker var der i vandet og der var ikke sand at se alt ver dækket med håndklæder.

Vi slap væk igen til et af de lækreste steder vi har været på vestkysten Two Rock Bay, krystal klart vand, ankring på sandbund på 6-8 m vand, en lille taverne som havde en svaghed for Jimmy Hendriks han slukkede da der blev skygge og alle gik hjem så ca. 10 både tilbage i bugten sådan skulle hver aften/nat være. der var dog et lille men, inden for et døgn ville vinde vende og der var skyer og lyn på vejrmeldingen.

Det grusomme:  Efter Two Rock Bay sejlede vi til Sivota, den nordlige Sivota, der kunne vi få lidt læ hvis vinden sprang. Vi kunne også få talt dansk, Jydsk Rejsebureau sender mange Danskere derned, hyggeligt, er i sejlet helt fra Danmark, var det første spørgsmål ja mange nysgerrige. Vores Shore Crew havde sørget for en langskibs plads til os ved en ganske lille kaj, det skulle vise sig at være fint. For vinden sprang og der blev kulsort omkring os, nej ikke nat, men regn og torden os så fuld storm, 2 både der lå men anker og hækken ind til en stensætning drev ind på stenene, turbådene sprang rundt for at komme fri, der blev ikke tænkt på passagerene, 2 af dem sejlede sammen lige uden for kajen, men væk kom de. Vi skulle have et ekstra spring på og så lå vi nogenlunde, dog blev alle hynder gennemblødt og nede om læ var alt også vådt indtil vi fik lukket og så var det at nabobådens anker slap og han drev over mod Vildrosen, så skulle vi hjælpe ham med ekstra fortøjninger, men vores gummibåd var i klemme så den skulle først fri. Alle både langs kajen gik med fuld skrue for at holde fri af kajen samtidig skulle man holde øje med flyvende havestole, parasoller små børn og grill mad. Og efter 15 min var alt ovre, vi fik en lille skramme på fribordet da en fender hoppede op ellers ingen skader. Over 40 ms var der en der havde målt, aldrig tidliger har jeg oplevet noget lignende, så tog jeg også en Gl Dansk  dobbelt  eller måske 2

  • Fra Two Rock Bay

  • Den lille mole vi lå ved i Sivota

  • Gaios, hyggeligt ser det ud, meennn

ALT FÅR EN ENDE

Grotterne ved Sivota

Lilian og Peter skulle hjem en uge før os så det var på tide at vende, men lige en tur forbi Lefkas skulle vi også. Efter stormvejret gik ud for at ankre i The Blue Lagoon, vi havde været der med en lille turbåd hvor vi også så nogle grotter, fin ankerplads og rolig nat, men vi vågnede op til regn det var ellers ikke nødvendigt efter gårsdagens vejr, båden var allerede helt ren, det varede heldigvis kun en time så var der fin sejlads til Lafkas. Vi skulle have afskedsmiddag på en fin lille resturant, meget Græsk og hyggeligt, vi var selv i køkkenet for at bestemme os til hvad vi ville have at spise.

Dagen efter skiltes vi med Vildrosen, tak for nogle dejlige dage, de sejlede hjem (Preveza) og vi sejlede lidt syd på til Meganissi, dog holdt ikke helt, lidt for uroligt så det blev den store indsø ved Nidri, der er læ for alle vinde og ingen swell. Dagen efter til det sydlige Syvota, men ingen pladser så det blev for anker, der var så mange både i havnen og for anker at man skulle tro at hele udlejningsflåden af katamaraner var samlet her, heldigvis var det en stille nat. Så blev det en af vores yndlingspladser for anker ved den sydlige ende af Lefkas kanalen. Dagen efter Preveza bykajen og så var det at truslerne om Ø vind kom og vi endte her hvor vi er nu og i morgen skal vi op.

  • The Blue Lagoon, men badegæster

  • De tog heldigvis alle hjem