Det er godt nok en flot flod den her.

                                                    Villefranche-sur-Saone ddn, 18. juni 2019

Vi er tilbage på en rigtig flod, nemlig Saone og den er da flot, det har ikke været uden spænding for det sidste stykke kanal, nemlig Canal du Centra havde de truet med at lukke i 14 dage eller i hvert fald sænke vandstanden til 1,4 m og det er lige lidt nok selv om vi holder vejret og jeg har tabt mig lidt. Det første stykke ind på kanalen gik uden problemer, vi var jo nødt til at satse for der er sgu lang vej tilbage, den sidste del var mere "spændende" da vi kom frem til den første sluse var der ingen strøm, altså el så vi måtte vente sammen med en kæmpe bumperboat (udlejningsbåd) bemandet med mange meget kloge amerikanere. Jeg forsøgte at tale lidt med slusevagten, det kan ligeså godt foregå på dansk for han forstår absolut kun fransk, men med tegninger blev det gjordt klart for mig at der var kun 1,4 m vand, hvad ved han om det, jeg besluttede at prøve og da strømmen kom igen stod han på kanten og sagde at det var OK for os, alt det kaffe og de smøger han havde røget sammen med elektrikerne havde åbenbart hjulpet på hans humør og vandstand.

Den flinke mand fulgte os til helt op på toppen af Frankrig, lige som jeg havde forestillet mig det, fladt of vid udsigt til alle siden, næsten for kanalen er garvet noget ned i terrænet, hvordan skal de ellers skaffe vand til at sejle på.

 

  • Nogen gør mere ud af navnet på slusen end andre.

  • Her er kanalen gravet ned.

  • Der er mange der holder øje med os.

  • Også ham her.

  • Her får vi så lige vasket dækket.

  • Nogle sluser er meget høje og med flydepullerter.

1. sluse på vej ned, det er meget de gør for os.

Nu skal vi endelig nedad og det er meget lettere en op for vandet forsvinder bare ud gennem bunden, vi er stadig på Canal du Centra hvor de havde truet med lidt vand og hvad sker, efter at være blevet sluset 5.2 m ned står vi på bunden af slusen, underligt ekkoloddet står på 1,5 og vandet falder stadig, men ikke meget det var nok at jeg gik ud i stævnen sammen med Irene så var vi fri og slusevagten smilte lidt, ingen problemet fremover og nu kommer de tæt på 40 km er der 30 sluser den dag, den sidst 10 m ned, næsten den lettest på trods af Irenes bekrymringer, så fortjener vil lidt ekxtra sidst på dagen i havnen Chalon sur Saone. 

Her blev vi i et par dage der var havnefest med mange forskellige arrangemente, og så en kæmpe Carrafour på den anden side af gaden, alle depoter blev fyldt op også diesel fra kajen, hvilket er en sjældenhed på disse kanter, ikke for at vi bruger meget diesel 1500 RPM og 1,4 l/t 10 km/t det er billigt, men det koste € 1,65  pr liter så lidt dyrt.

  • Den største indtil nu 10 m.

  • Man ville blive bange hvis man skulle sejle ind i den.

  • Chalon sur Saone

Fint lille sted til overnetning.

NU er vi på en flod igen, billedet øverst, den er bred, den er dyb, der er medstrøm, vejret er fantastisk, man kan bruge selvstyrer, alt er fint lige indtil selvstyreren slår max ud til den ene side og bliver der, så er det håndstyring, den selvstyrer har ellers fulgt os mange tusind mil, måske der for er den levet træt, om aftenen blev den lukket op, men intet var at se så luk igen og med slesk tale er det lykkedes at få den til at virke igen. 

Floden er som kanaler, bare bredere her er utrolig smukt, alt er grønt og der er så mange fulge, vi ser dem ikke men kan høre dem hele tiden, bortset fra fiskehejre dem er der mange af, men det er jo lige som hjemme. Vi kom forbi en lille ø og sørme om ikke der sad en stork i en trætop og ved nærmere eftersyn viste det sig at der var mange storke, vi talte ca. 10 beboede reder. 

Der er andre poblemer, vand både ude og inde, det inde klarer lænsepumpen, men hvorfor, det viser sig at søvandspumpen er utæt så vandet drypper lidt fra den, ja efterhånden tapløber det ud af den, ikke sådan at lænsepumpen ikke kan følge med så vi skal nok klare den, søvandspumpen er ellers blevet repareret en gang på Ulvens mekaniske værksted, så der lurer en reklamation, al ferie er inddraget på værkstedet så mester selv kan komme til et reparere pumpen igen når vi kommer hjem med den i næste uge. 

Vi nærmer og Lyon hvor vi vil blive et par dage og derefter fortsætte Condrieu hvor vi regner med at båden kan ligge i de 2 uger vi er hjemme.

Nogle gør meget ud af pumpehuset ved slusen

Mon vi kommer længere ?

Så er det næsten som Holland.

Her er det Loaire floden under aquadugten.