Delfziil til Den Helder og videre

Groningen byhavn.

Vi sejlede direkte til Groningen fra Norderney, det var som sidste år, men Groningen er en fin by så der ville vi være et par dage, og så er der jo det med kjolen, vi skal til bryllup den 26 august i København og Irene skal have en ny kjole, jeg får set en del forretninger med kjoler, men ingen ny kjole i Groningen. 

I Groningen mødte vi AnneMarie, Pernille og Palle og havde et par hyggelige timer sammen.

Efter Groningen ville vi ud i a hav, gennem en kanal til Harlingen og Den Helde og vejret så ud til at blive stabilt, så efter lidt hyggelig kanalsejlads, et par overnatninger ved små broer endte vi i Den Helder. Det skal lige tilføjes at forløsningen skete i Harlingen, Irene fandt KJOLEN, det blev nok fejret.

Så mod Den Helder, det blev godt nok for træls så vi vendte om og sejlede ind gennem Slusen til Iselmeer og ind til Makkum, helt ind til byen, fint for det blev at par dage. Derefter tværs over Iselmeer og ud i den anden side og så til Den Helder.

I Den Helder var vi på resturant/klubhus, de havde en del klubstandere og så havde de to eksemplarer SAILOR radioer på væggen, vi fik stor respekt da vi fortalte at vi kom fra den sejlklub hvor stifteren af Sailor havde været æresmedlem og det gik helt galt da vi ydermere havde boet på den vej hvor fabrikken lå, de fik naturligvis en AS stander til at sætte op ved radioerne.

Da vi forlod Den Helder mødte vi Thyra og Svanen som er på vej hjem fra deres Caribien togt, vi sejlede til Imuiden, en ordentlig havn, kæmpestor og ret ny, den ligger ved indsejlingen til Amsterdam. Så et ordentligt hug til Zee Brygge 95 mil så vi kom ind midt om natten, men vi har været der før så vi vidste hvordan det var.

Vi skulle hjerm en tur, min mor skulle bisættes, og jeg mente det var smart at være i Zee Brygge, toget til Brussel og så fly hjem, men nej det er ikke let og flyene er meget dyre med så kort varsel, så vi lejede en bil og kørte hjem. Så blev børnebørns indekset også nulstillet igen. og en anden gevinst, vores verdensrejseforsikring glæder kun i 60 dage den blev også nulstillet, så det er lige ved at en hjemrejse betales af det du sparer på den specielle rejseforsikring du skal tegne, og hjemrejsen betalte forsikringen på grund af omstændighederne, det heddet VIN-VIN. Og biludlejningen havde ikke styr på tingene, havde bestilt en Golf, den havde de givet til en anden, så han havde kun en Mercedes 😀

Nu havde vi så været der længe nok så lige en smuttur til Ostende, der har vi ikke været før, her liggen man med hækbøjer det har vi ikke set før, der skal strammes godt op hvis man kommer ved højvande eller rammer man ind i broen.

I Ostende kommer en Dansk båd, Hugin som vi kommer til at følges en del med, der er ellers ikke mange danskere vi møder, dog 2 i Zee Brygge ellers ingen siden Groningen. nu må jeg hellere sætte et par billeder ind.

 

 

 • Zoutkamp med Dansk ishus.

 • Dokkum med møllerne.

 • Lille bro på landet.

 • Der er rigtig mange Bjørnekløer, hedder det sådan, her langs kanalerne, gederne elsker dem.

 • Bare så pænt.

 • Harlingen, grill ved sejlklubben.

 • Her fejres så kjolekøbet.

 • Svaneunger, mener Irene.

 • Hvis du har glemt dit shampo og jeg har været i nærheden så ved du hvor det er.

 • Den Helder sejlklub.

 • Hugin i Ostende.

 • En af de der jordomsejler racerbåde på træningstur, den Hollandske Asko Nobel