København til Ærø

Man kan ikke sejle forbi Kronbord uden at tage et billede og i år uden stillads !

Vi havde lovet at komme forbi København og vinke til Julius, i virkeligheden skulle han med et par dage, turen derover gik fantastisk med masser af vind og sol fra NV, først til Hundested og så til Sletten hvor Julius stod på.

I Hundested havde vi en dejlig aften med Dorte og Karsten fra Marianne.

Nå Julle påmønstrede i Sletten, vi syntes han skulle have en tur til udlandet så turen gik til Ven, Norreborg der er jo god plads på den tid af året. Lige en tur ind i Chr. Havns Kanal skal vi også altid, der er en frihavn, så til Magreteholm også frihavn med fine vaskemaskiner og let at passe Julius.

Jeg havde en uopsættelig aftale i Aalborg den 21 maj, man vil jo ikke gå glip at Peter Sim's 70 års fødselsdag (læg i det havd du vil) heldigvis havde Hertz en bil der skulle til Aalborg og sørme og ikke også de havde en der skulle til København, kunne ikke være lettere eller billigere, og sådan et arrangement det kan Peter så det var hele turen værd.

Da jeg var ca. 7 år sejlede jeg rundt om Sjælland (så vidt jeg husker) med min farfar og farmor i deres spidsgatter Viking II, bla. var vi i Faxe Ladeplads, der havde min moster ellen måske min fars moster et sommerhus så det skulle jeg gense, ikke fordi jeg kan huske hvordan det så ud, men nu har jeg fået min lyst styret.

Gennem Bøgestrømmen til Fejø, skønt sted der kommer vi igen, næste morgen tåge og tåge, hele svinerien AIS, rader og dobbelt udkig var nødvendigt samt snak med færgerne på VHF for aftaler og hvad vej vi sejlede, det gik og alle maskinerne virkede efter hensigten.

I Svendborg tager de kr. 200,- i havnepenge + strøm det vil vi ikke betale i DK så kun handel. Vi nåede dog lige at besøge det nye lystbådsmuseeum hm hm vent et par år de er ikke helt færdige. Så videre til Marstal og der var plads ved Ebbes Bådebyggeri, et meget bedre sted en i lystbådehavnen.

Båden er forsikret i Dansk Søassurance og de bor i Marstal så der skulle forsikringen ændres til udlandsforsikring så vi kan slippe for statsafgift i de næste tre måneder, det blev klaret på stedet og i øvrigt betaler de havnepengene på Ærø.

Der var harmonikatræf i Marstal, stor fest med det hele og vi gik til seriøs harmonikakoncert, ikke så dårligt, der blev også spillet shanties og Norsk kokassepolka på havnen.

  • Vi mødte nyrestaurede Georg Stage på Sundet i magsvejr, flot med alle sejl sat.

  • Sød båd på museet.